Etapele obținerii sucului de mere din Livada lu’ Gavril
- Recepția merelor se face atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ. La recepţia calitativă se stabilește dacă materia primă corespunde standardelor sau normelor interne.
- Sortarea: se realizează manual, fructele vătămate, cele imature şi trecute de maturitatea de consum se îndepărtează pentru obținerea unui produs conform și calitativ.
- Spălarea are scopul îndepărtării impurităților aderente.
- Mărunțirea fructelor se realizează pentru obținerea pulpei din fructe/legume, pulpă formată din două părți – lichidă și vâscoasă (sucul) și faza solidă (pulpa).
- Presarea primară se realizează pentru obținerea sucului brut din pulpă, operațiune realizată fără adaosuri suplimentare de apă sau alte substanțe.
- Filtrarea: după finalizarea procesului de limpezire, sucurile nu sunt perfect limpezi, de aceea este necesară filtrarea care asigură transparență şi stabilitatea produsului, motiv pentru care este necesară limpezirea.
- Pasteurizarea: se va realiza la o temperatură de 80 de grade Celsius pentru a nu distruge vitaminele din seva existentă în mere.
- Îmbutelierea sucului: se realizează cu utilaje specifice în sticle, pet-uri și pungi “bag-in-box”.