Etapele obținerii sucului de mere din Livada lu’Gavril:

  • Recepția merelor se face atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ. La recepţia calitativă se stabilește dacă materia primă corespunde standardelor sau normelor interne.
  • Sortarea: se realizează manual,  fructele vătămate, cele imature şi trecute de maturitatea de consum se îndepărtează pentru obținerea unui produs conform și calitativ.
  • Spălarea are scopul îndepărtării impurităților aderente.
  • Mărunțirea fructelor se realizează pentru obținerea pulpei din fructe/legume, pulpă formată din două părți – lichidă și vâscoasă (sucul) și faza solidă (pulpa).
  • Presarea primară se realizează pentru obținerea sucului brut din pulpă, operațiune realizată fără adaosuri suplimentare de apă sau alte substanțe.
  • Limpezirea se realizează fiindcă sucul brut are o vâscozitate ridicată şi conţine o cantitate mare de particule în suspensie, care sedimentează încet. Limpezirea se realizează prin urmatoarea metodă: autolimpezire.
  • Filtrarea: după finalizarea procesului de limpezire, sucurile nu sunt perfect limpezi, de aceea este necesară filtrarea care asigură transparență şi stabilitatea produsului, motiv pentru care este necesară limpezirea.
  • Pasteurizarea: se va realiza la o temperatură de 80 de grade Celsius pentru a nu distruge vitaminele din seva existentă în mere.
  • Îmbutelierea sucului: se realizează cu utilaje specifice în sticle, pet-uri și pungi “bag-in-box”.
  • Depozitarea: se face în condiții corespunzătoare ce presupune factori de umiditate și temperatură controlate. Societatea dispune de un astfel de depozit.

Locatie

Sediu social: Strada Spinoasa, Nr. 57, Hartop, Suceava

Punct de lucru: Leucusesti, Nr. 472

Detalii

Program

Luni - Vineri:08:00-17:00

Sambata: 09:00-13:00

Duminica: inchis

Contact

Inginer Gabriel Gavril

Telefon: 0749396820

Email: office@livadalugavril.ro